Hvid Easee Charge på ladestolpe med ladekabel, front

Langdistancekørsel i elbil: Rækkevidde, opladning og tips

At køre langt i en elbil kræver planlægning og omstilling. En elbil er ikke designet til at køre tusind kilometer i træk, men derimod tilbyder den muligheden for at tage pauser og oplade undervejs, ofte i forbindelse med overnatninger. Det er vigtigt at være fleksibel og have den rette indstilling for at få en god oplevelse på langture.

Påvirkning af rækkevidden

Elbilens rækkevidde påvirkes af eksterne faktorer som temperatur og vind. Dette kræver ekstra opmærksomhed under planlægning, da det kan påvirke, hvor langt du kan køre på en enkelt opladning. Det er vigtigt at være forberedt på disse variable.

Antallet af ladepunkter

Antallet af ladepunkter i Europa er stærkt stigende, hvilket gør det lettere at finde lademuligheder undervejs. Det er værd at bemærke, at ikke alle ladere er registreret i bilernes navigationssystemer, så det kan være en fordel at planlægge opladningen nøje og søge efter lademuligheder i nærheden. Har du en Tesla, så er opladning enklere.

Destinationer og lademuligheder

Populære kør-selv destinationer har ofte god dækning af lynladere, men nogle områder, som i Østeuropa, kan være mindre velbetjente. Det er vigtigt at være opmærksom på disse områder og planlægge turene derefter.

Tilbage til blog
 • Guide til opladning

  Få svar på dine spørgsmål om opladning af elbil. Herunder batteriopladning, samt daglig brug.

  Læs mere her 
 • FAQ - køb af ladeløsning

  Se de oftest stillede spørgsmål fra kunder samt svar.

  Læs mere her 
 • Tjekliste - vælg ladeboks

  Se tjekliste for valg af ladeløsning. 10 råd til dig, som søger en ny ladeløsning.

  Læs mere her