Easee ladestander, siden

Hvad er god ladestil?

At have en elbil eller plug-in-hybridbil medfører en ny form for tankning: opladning.

Hjemme kan du nyde friheden ved din egen ladeboks, men i det offentlige rum er etikette omkring opladning vigtig, især fordi antallet af ladepunkter og tilhørende parkeringspladser ofte er begrænset.

Oplad kun ved behov

Det anses for god skik kun at oplade din bil, når det er nødvendigt. Dette forhindrer, at du unødigt optager en ladestander, som en anden måske har mere brug for. Gode ladeapps kan vise, hvilke parkeringspladser der er optagede af opladning, så andre brugere kan planlægge deres opladning mere effektivt.

Flyt bilen efter opladning

Når din bil er fuldt opladet, bør du flytte den for at gøre plads til næste bruger. Nogle ejere vælger at efterlade et notat i forruden med tidspunktet for, hvornår de forventer at flytte bilen, hvilket kan være en hjælpsom gestus. Husk dog stadig at stille p-skiven korrekt.

Begræns opladning til 80%

For at optimere opladningstiden og gøre plads til flere brugere, er det en god idé at stoppe opladningen ved 80%, især hvis dette er tilstrækkeligt for din næste tur. Denne praksis sparer tid for dig og gør ladestandere tilgængelige hurtigere for andre.

Opladning om natten

Hvis du bor i et område med specielle parkeringspladser for elbiler, overvej da at parkere på almindelige pladser i dagtimerne og flytte din bil til en ladestander om aftenen. Dette gør ladestandere tilgængelige for besøgende i løbet af dagen og sikrer, at din bil er opladet om natten.

At følge disse retningslinjer bidrager til en mere ansvarlig og hensynsfuld brug af offentlige opladningsfaciliteter. Det skaber et bedre miljø for alle elbil- og plug-in-hybridbilejere.

Tilbage til blog
 • Guide til opladning

  Få svar på dine spørgsmål om opladning af elbil. Herunder batteriopladning, samt daglig brug.

  Læs mere her 
 • FAQ - køb af ladeløsning

  Se de oftest stillede spørgsmål fra kunder samt svar.

  Læs mere her 
 • Tjekliste - vælg ladeboks

  Se tjekliste for valg af ladeløsning. 10 råd til dig, som søger en ny ladeløsning.

  Læs mere her