Hvad er lastbalancering?

Hvad er lastbalancering?

Lastbalancering og betydningen for opladning

Lastbalancering / belastningsbalancering er kernen i avancerede ladebokse. Det betyder nemmere, effektiv og vigtigst af alt optimal opladning.

Men det er ikke en enkel forklaring på, hvad der sker, når belastningerne er afbalancerede. Nedenfor findes eksempel med Easee opladere.

En mere enkel forklaring

Når flere ladebokse er tilsluttet den samme sikring, fordeles den samlede strøm automatisk og dynamisk mellem det, der bruger strømmen. I tilfælde af f.eks. Easee-opladere bestemmer sikringen, hvor meget strøm opladerne kan bruge blandt dem alle. Den samlede belastning af opladerne vil derfor aldrig overstige sikringens grænser.

Alle tilsluttede biler kan oplades samtidigt, og den tilgængelige ladestrøm deles automatisk mellem dem, forudsat at der er tilstrækkelig strøm til rådighed på forsyningen. Hvis der ikke er nok strøm til rådighed, vil bilerne blive sat i kø.

For eksempel kræver standarden for opladning mindst 6 ampere (A) for at oplade en bil. Hvis sikringen er 15 A (en meget lav sikringsværdi, men dette er kun et eksempel), og der er to biler, der oplades, kan hver bil oplade ved 7,5 A. Hvis en tredje bil forbinder, kræver det mindst 18 A (3 biler, 6 A hver - en bil kræver mindst 6 A for at oplade). Da sikringen er begrænset til 15 A, holdes den tredje bil i kø, indtil der er nok strøm til rådighed til at oplade den. I dette tilfælde vil dette ske, hvis en af de andre biler holder op med at oplade.

Easee Equalizer opnår det samme, men mellem sikringen, der styrer Easee opladere og resten af husets tilgængelige strøm. Hvis der kræves mere strøm i huset i et bestemt øjeblik, for eksempel vaskemaskinen og varmepumpen begge kører, forhindrer Equalizer opladerne i at tage for meget strøm fra huset. På samme måde vil Equalizer sikre, at når strømmen svinger, sendes den mest mulige strøm til bilen eller bilerne for at fuldføre deres opladning effektivt.

Tilbage til blog
 • Guide til opladning

  Få svar på dine spørgsmål om opladning af elbil. Herunder batteriopladning, samt daglig brug.

  Læs mere her 
 • FAQ - køb af ladeløsning

  Se de oftest stillede spørgsmål fra kunder samt svar.

  Læs mere her 
 • Tjekliste - vælg ladeboks

  Se tjekliste for valg af ladeløsning. 10 råd til dig, som søger en ny ladeløsning.

  Læs mere her