Elbil og solceller: Optimal kombination?

Elbil og solceller: Optimal kombination?

At oplade din elbil med solceller er en godmulighed, hvis du allerede har investeret i både solcellepaneler og en elbil. Dette er ikke kun en miljøvenlig løsning, men det kan også være økonomisk fordelagtigt på lang sigt. Dog er der nogle praktiske udfordringer forbundet med denne metode.

For at oplade din elbil ved hjælp af solceller skal det ideelt set ske i løbet af dagen, når solcellerne genererer mest strøm. Dette er imidlertid, hvor udfordringen opstår for mange elbilsejere. Typisk er du på din arbejdsplads i løbet af dagen, hvilket gør det vanskeligt at udnytte solenergien til opladning.

I praksis kræver det altså en vis tilpasning og planlægning for at opnå den maksimale fordel ved solcellebaseret opladning af elbiler. Selvom det er en grøn og økonomisk fordelagtig løsning, er det vigtigt at være opmærksom på de praktiske udfordringer og muligheder for at optimere opladningsprocessen.

For optimal opladning bør man tilkøbe Equalizer til Easee ladeboks.

Solceller og batteri

Hvis du ikke kan oplade din elbil med solcellestrøm i løbet af dagen, kan det være en god idé at overveje at investere i et batteri til dit solcelleanlæg. Dette giver dig mulighed for at lagre overskydende strøm og bruge den, når du er hjemme fra arbejde, hvilket giver dig grøn energi til opladning af din bil.

Dog er det en meget dyr løsning og uinteressant for de fleste. Dels på grund af prisen, men også batterikapacitet står ikke mål med udgiften og besparelsen.

Tilbage til blog
 • Guide til opladning

  Få svar på dine spørgsmål om opladning af elbil. Herunder batteriopladning, samt daglig brug.

  Læs mere her 
 • FAQ - køb af ladeløsning

  Se de oftest stillede spørgsmål fra kunder samt svar.

  Læs mere her 
 • Tjekliste - vælg ladeboks

  Se tjekliste for valg af ladeløsning. 10 råd til dig, som søger en ny ladeløsning.

  Læs mere her