Elbilens rolle og V2G teknologi

Elbilens rolle og V2G teknologi

Flere bilproducenter lancerer elbiler, der kan bruges til at levere strøm til hjemmet og elnettet, især i lyset af stigende elpriser på grund af energikrisen. Denne teknologi, kendt som Vehicle-to-Grid (V2G), tillader elbiler at fungere som midlertidige energilagre.

Flere producent tilbyder allerede elbiler med V2G-teknologi. Med en simpel omformer, der tilsluttes bilens ladestik, kan forbrugerne drage fordel af denne teknologi.

En gennemsnitlig elbil kan forsyne en husstand med strøm i over et døgn, men omkostningerne ved at implementere V2G har hidtil været en hindring. 

Forventningen er, at flere danskere vil benytte sig af denne løsning i de kommende år, og elbilen bliver dermed ikke kun en investering i miljøet, men også en pålidelig strømkilde.

Producenterne ser V2G som en vigtig fremtidig funktion i elbiler og tror, at det vil appellere til købere både økonomisk og miljømæssigt.

Med stigende rækkevidde på elbiler forventes V2G-potentialet at vokse yderligere, og forsøg har vist, at elbiler kan bidrage til at balancere elnettet og generere betydelig strøm.

Dog er der stadig ubesvarede spørgsmål omkring V2G-teknologien, herunder energitab og påvirkning på bilbatteriets levetid, som producenter og forhandlere skal tage højde for.

Det forventes, at ladeboksene på et senere tidspunkt kan håndtere denne teknologi.

Tilbage til blog

Video med installationsvejledning til Zaptec Go