Elbilens rolle og V2G teknologi

Elbilens rolle og V2G teknologi

Flere bilproducenter lancerer elbiler, der kan bruges til at levere strøm til hjemmet og elnettet, især i lyset af stigende elpriser på grund af energikrisen. Denne teknologi, kendt som Vehicle-to-Grid (V2G), tillader elbiler at fungere som midlertidige energilagre.

Flere producent tilbyder allerede elbiler med V2G-teknologi. Med en simpel omformer, der tilsluttes bilens ladestik, kan forbrugerne drage fordel af denne teknologi.

En gennemsnitlig elbil kan forsyne en husstand med strøm i over et døgn, men omkostningerne ved at implementere V2G har hidtil været en hindring. 

Forventningen er, at flere danskere vil benytte sig af denne løsning i de kommende år, og elbilen bliver dermed ikke kun en investering i miljøet, men også en pålidelig strømkilde.

Producenterne ser V2G som en vigtig fremtidig funktion i elbiler og tror, at det vil appellere til købere både økonomisk og miljømæssigt.

Med stigende rækkevidde på elbiler forventes V2G-potentialet at vokse yderligere, og forsøg har vist, at elbiler kan bidrage til at balancere elnettet og generere betydelig strøm.

Dog er der stadig ubesvarede spørgsmål omkring V2G-teknologien, herunder energitab og påvirkning på bilbatteriets levetid, som producenter og forhandlere skal tage højde for.

Det forventes, at ladeboksene på et senere tidspunkt kan håndtere denne teknologi.

Tilbage til blog
 • Guide til opladning

  Få svar på dine spørgsmål om opladning af elbil. Herunder batteriopladning, samt daglig brug.

  Læs mere her 
 • FAQ - køb af ladeløsning

  Se de oftest stillede spørgsmål fra kunder samt svar.

  Læs mere her 
 • Tjekliste - vælg ladeboks

  Se tjekliste for valg af ladeløsning. 10 råd til dig, som søger en ny ladeløsning.

  Læs mere her