Zaptec Go ladeboks i grå i indkørsel, front

Forskellen mellem Easee Lite eller Zaptec Go?

Forskel mellem Easee Lite og Zaptec go 

Easee og Zaptec er begge førende premium fremtidssikrede ladebokse fra Norge. Easee er solgt +600.000 stk. og Zaptec +250.000 stk. i Europa.

Selvom de to produkter er ens, så adskiller de sig på nogle grundlæggende parametre.

Strøm og fasebalancering

Begge ladebokse kan strømbalancere, men det er kun Easee, som kan fasebalancere. Dette er vigtigt ved flere ladebokse, hvor der også lader hybridbil i kredsløbet.

Har du få Ampere i huset?

Har du 25A til rådighed i dit hus, så bør du investere i en strømbalancering til din elmåler eller eltavle. Både Easee og Zaptec tilbyder en løsning, men Easee er det naturlige valg, hvis du har en Kamstrup Omnipower/Omnia eller Landis & Gyr el-måler, da den kan kobles direkte i. Har du ikke det, så skal du have en Equalizer AMP eller Zaptec Sense.

Har du solceller?

Ønsker du at bruge din ladeboks til solceller via Equalizer, så skal du vælge Easee, da Zaptec ikke har lanceret solcellestyringen.

Skalérbarhed

Begge ladebokse kan sættes op i kredsløb med 3 ladebokse, som kan strømbalancere mellem dem. Med Easee kan der også fasebalanceres.

Størrelse

De er cirka på samme fysiske størrelse. Størrelsen er ca. A4 papirstørrelse og en dybde på omkring 10 cm. Ladestikket stikker lige ud på Zaptec, og på Easee er stikket vinklet 45° ned. Design er en smagssag.

Opladningshastighed

Easee er en 11 kW oplader, og Zaptec er en 22 kW oplader. 22 kW er kun nødvendigt, hvis din bil kan oplade med 22 kW, og din husstand kan levere 22 kW (32A) strøm. Langt de fleste biler kan kun lade med 11 kW og de færreste huse har 32A til rådighed. Normalt har en husstand 25-35A til rådighed, og det rækker til 11 kW opladning. Skal du lade med 32A, så skal du have opgraderet hele din installation til min. 50A (1A koster ca. 1.500 pr. stk. hos el-selskabet, hvis der er strøm til rådighed til det).

Ved flytning

Flytter du til ny adresse, så kan du tage ladeenheden ud af Easee ladeboksen og opsætte den på ny adresse. Ved Zaptec kræver det en installatør at tage ladeboksen ned. 

Service

Easee er den enkleste af servicere, da ladeenheden alene skal ombyttes. Det kan man selv gøre. Ved Zaptec skal hele ladeboksen skiftes via autoriseret elektriker.

App

Begge ladebokse kan styres via app og begge kan fjernstyres og tidsindstilles. De kommer begge med betalt 4G (LTEm) i hele produktets levetid og Wifi, dog kan man også tilgå Easee med Bluetooth.

Konklusion

Begge ladebokse er fra "øverste hylde", og du skal vælge den ladeboks, som passer til dit behov og smag. 

Tilbage til blog
  • Guide til opladning

    Få svar på dine spørgsmål om opladning af elbil. Herunder batteriopladning, samt daglig brug.

    Læs mere her 
  • FAQ - køb af ladeløsning

    Se de oftest stillede spørgsmål fra kunder samt svar.

    Læs mere her 
  • Tjekliste - vælg ladeboks

    Se tjekliste for valg af ladeløsning. 10 råd til dig, som søger en ny ladeløsning.

    Læs mere her