Easee ladeboks med ladebrik, front

Elpriser i minus?

Elpriser i Minus: En vindende situation for forbrugerne?

Har du nogensinde overvejet muligheden for, at din elregning kunne betale dig tilbage? Det lyder måske som ren fantasi, men i virkeligheden kan elprisen faktisk falde til minusværdier. Ja, du læste rigtigt – i visse timer kan elprisen være negativ, hvilket betyder, at forbrugerne får betalt for at bruge strøm.

Men hvordan er det muligt? Den simple forklaring er, at når der produceres mere strøm end der forbruges, opstår der en ubalance på elmarkedet. Denne overskudsproduktion fører til negativ elpris, hvilket signalerer til producenterne, at det er tid til at skrue ned for produktionen.

Denne situation opstår oftest, når vedvarende energikilder som vindmøller og solpaneler producerer mere elektricitet end forventet. Det negative prisniveau er ikke blot en kuriositet; det fungerer som et vigtigt reguleringsværktøj, der hjælper med at opretholde balancen mellem udbud og efterspørgsel på elnettet.

For forbrugerne tilbyder disse timer en unik mulighed for at reducere deres energiomkostninger – eller endda tjene penge – ved simpelthen at bruge strøm.

Så næste gang du ser elprisen dykke under nul, kan det være en god idé at sætte opvaskemaskinen i gang eller oplade din elbil, og dermed bidrage til at genskabe balancen i elnettet, mens du sparer penge.

I Boligforeninger og hos virksomheder tilfalder den negativ elprisen foreningen eller virksomheden.

Tilbage til blog
 • Guide til opladning

  Få svar på dine spørgsmål om opladning af elbil. Herunder batteriopladning, samt daglig brug.

  Læs mere her 
 • FAQ - køb af ladeløsning

  Se de oftest stillede spørgsmål fra kunder samt svar.

  Læs mere her 
 • Tjekliste - vælg ladeboks

  Se tjekliste for valg af ladeløsning. 10 råd til dig, som søger en ny ladeløsning.

  Læs mere her