Ung kvinde oplader elbil med Easee ladeboks, siden

Hvilken ladestander skal man vælge?

Vælg den rette ladestander til din elbil: En guide til købere

Her er en guide til, hvordan du vælger den rette ladestander til din elbil, og hvorfor det er vigtigt.

HomeCharge forhandler markedsførende ladebokse fra Easee. Det er premium ladestandere, som har, hvad man forventer og har brug for i hverdagen som elbilist.

Hvad har du egentlig brug for?

Har du mulighed for at etablere en ladeboks hjemme, så er det den bedste og sikreste løsning. Langt de fleste har kun mulighed for 11 kW opladning - det er pga. mængden af strøm til rådighed og langt de fleste biler kan kun lade med 11 kW. Derfor vil en 22 kW lade være irrelevant for de fleste også set i lyset af, at en udvidelse med ampere kan koste op til 37.000 kr.

Du skal sikre dig, at ladeboksen er online altid, så du kan starte opladningen hvor som helst, og den kan serviceres udefra. Når den er online, så skal den også kunne opdateres med nye funktioner, og refusionen kan aflæses automatisk uden din indblanding.

Easee lite er klogt og smart valg, da den løbende bliver opdateret med nye funktioner, og den er online altid. Den kommer med både wifi, betalt 4G i produktets levetid og bluetooth. Derudover så er den modulært opbygget, så den nemt kan serviceres, og du kan tage den nemt med, hvis du skal flytte.

Så hurtigt vil du oplade din elbil

Når du lader hjemme med 11 kW, så lader du med 50-60 km/time, og en gennemsnitlig bil behøver opladning 1 time om dagen eller nogle gange om ugen.

11 kW er rigeligt, hvor de fleste biler kun tilbyder op til 11 kW opladning.

Funktioner til at gøre hverdagen nemmere

Easee Lite kommer med en række teknologiske funktioner, såsom smart charging, der kan forbedre din opladningsoplevelse og reducere dine udgifter til opladning. 

Den tilbyder også fjernstyring via en app, så du kan overvåge og styre opladningsprocessen fra din smartphone.

Som en af de få på markedet, så kan du tilkøbe en Equalizer, som kan oplade via dine solceller, og hvis du har få antal ampere i din bygning

Sikkerhed og pålidelighed

Sikkerheden skal være en topprioritet, når du vælger en ladestander. Easee er en af de få på markedet med en fuld tredjeparts godkendelse. Det betyder, at produktet er gennemtestet af ekstern part, som sikrer, at ladeboksen overholder alle standarder og regler, så du har en sikker løsning og en holdbar ladestander.

Køb eller lej

Vi anbefaler køb af ladeboksen, hvor du ejer ladeboksen. Her koster det mere at komme i gang, men det er efterfølgende billigere. Lejer du, så låner du ladeboksen mod et mindre opstartsgebyr og en større månedligt gebyr.

Fastprisabonnement vs. betal efter forbrug

Den gennemsnitlig elbilist kører 15.000 kr./år, og det koster normalt omkring 300 kr./md. Et fastprisabonnement koster typisk 800 kr./md ekskl. energitillæg, så det er 6.000 kr. dyrere pr. år. Der er typiske opladning inkluderet i prisen, men vær opmærksom på at de fleste lader slet ikke ude, og hvem vil egentlig også bruge sin tid på det. Vær opmærksom på, at man ikke har prioritet som fastprisabonnement, og du er bundet af geografisk rækkevidde og tilgængelighed.

Opladning ude

Har du en Tesla, så anvend Teslas enorme og billige ladenetværk? Har du brug for at lade ude, så se prisen og tilgængeligheden hos mange ladeoperatører i app'en og vælg den, som passer til dig. I følge undersøgelse lader 90% af elbilisterne aldrig ude.

Tilbage til blog
  • Guide til opladning

    Få svar på dine spørgsmål om opladning af elbil. Herunder batteriopladning, samt daglig brug.

    Læs mere her 
  • FAQ - køb af ladeløsning

    Se de oftest stillede spørgsmål fra kunder samt svar.

    Læs mere her 
  • Tjekliste - vælg ladeboks

    Se tjekliste for valg af ladeløsning. 10 råd til dig, som søger en ny ladeløsning.

    Læs mere her