Rød Easee ladeboks på hvid væg, siden

Fordele ved at Installere en egen ladestander til din elbill

Har du nogensinde tænkt på at få din egen ladestander installeret? Er du usikker på om det kan betale sig? Der er flere fordele ved at have din egen private ladestander derhjemme, udover den åbenlyse bekvemmelighed.

 

Privat Ladestander Gør Livet Nemmere

Selvom der er mange offentlige ladestationer for elbiler, kan det stadig være en udfordring at finde en ledig plads. Hos Ladestander.dk mener vi, at det bør være let at oplade din elbil, hvilket er grunden til vores indsats for at installere flere i hele Danmark.

Men hvis du er en, der ofte er hjemme, kan den nemmeste løsning være at have din egen ladestander. På den måde undgår du at vente i kø eller sidde i bilen, mens den oplader et andet sted.

Sikkerhed med en Ladeboks

Sikkerhed er vigtig, især når du oplader din elbil derhjemme. Nogle bruger stadig det medfølgende ladekabel, der kan tilsluttes en almindelig stikkontakt, også kaldet et "mormorkabel". Dette kan dog være en usikker metode, da langvarig opladning kan overophede stikkontakten og potentielt forårsage kortslutninger.

En ladeboks, installeret korrekt med de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger anbefalet af Sikkerhedsstyrelsen, er en sikrere løsning. Det er vigtigt, at en autoriseret elinstallatør udfører installationen.

Hurtig opladning med din egen ladestander:

En af de store fordele ved ladestandere er deres hurtige opladningsevne. Du kan estimere opladningstiden ved at bruge denne enkle formel: Ladetid (timer) = Batterikapacitet (kWh) / Ladeeffekt (kW).

Besparelser med privat ladestander

Med din egen ladestander kan du have fuld kontrol. Via app-løsninger til din ladeboks kan du bestemme, hvem der har adgang og til hvilken pris. Du kan også planlægge opladningen til at foregå om natten, hvor strømpriserne er lavere, hvilket kan føre til betydelige besparelser.

Serviceaftale til din ladestander:

Når du køber og installerer en ladestander / ladeboks, har du mulighed for at tegne en serviceaftale. Denne aftale inkluderer løbende vedligeholdelse og reparationer i garantiperioden for ladestanderen, så du ikke behøver at bekymre dig om fejl og problemer.

Så overvej fordelene ved at få din egen ladestander derhjemme, og hvordan det kan gøre din elbilrejse mere bekvem, sikker og økonomisk fordelagtig.

Tilbage til blog
 • Guide til opladning

  Få svar på dine spørgsmål om opladning af elbil. Herunder batteriopladning, samt daglig brug.

  Læs mere her 
 • FAQ - køb af ladeløsning

  Se de oftest stillede spørgsmål fra kunder samt svar.

  Læs mere her 
 • Tjekliste - vælg ladeboks

  Se tjekliste for valg af ladeløsning. 10 råd til dig, som søger en ny ladeløsning.

  Læs mere her