Hvorfor lader min Easee kun 6A med solceller?

Hvorfor lader min Easee kun 6A med solceller?

Opladning med solceller med Easee

Equalizer overvåger husets strømforbrug

Equalizeren holder øje med, hvor meget strøm der forbruges i huset, og justerer automatisk mængden af strøm, der er tilladt til laderen, for at forhindre overbelastning af kredsløbet. Den mindste mængde strøm, som Easee-ladestanderne kan anvende til at oplade din elbil, er 6 ampere. Hvis huset kræver så meget strøm, at mængden tilgængelig til ladestanderne er mindre end 6 A, vil den selvfølgelig slukke. Når der dog igen er 6 A tilgængelig, vil det tage cirka 10 minutter med konstant 6 A strøm på hver fase, før Equalizer tillader, at laderen genstarter.

Exceptionel information vedrørende overskudsopladning

Overskudsopladning er kun tilgængelig, hvis Easee er angivet som operatør. i Easee Cloud Det skyldes, at mange elektriske apparater bruger strøm meget ujævnt og inkonsekvent. Denne ventetid på genstart er for at forhindre for tidlig slid af relæerne, så de ikke konstant åbnes og lukkes.

Genstart og solenergi

Denne "optrapningstid" for genstart er en yderligere faktor ved opladning fra solenergi. Der skal være en stabil forsyning på 6 A / 1400 W på hver fase, der anvendes. Hvis laderen er låst til tre faser, vil hver fase kræve 6 A / 1400 W. Ombordladeren i en elbil kræver lige meget strøm på hver fase. Hvis kun en fase har 6 A til rådighed, mens de andre to har mere, vil ombordladeren kun anmode om og bruge 6 A per fase.

Auto fase-modus og beskyttelse af relæer

Hvis du har indstillet fase-tilstanden til Auto i appen, skifter den fra tre faser til én fase efter behov. Dette betyder, at den vil stoppe opladningen på tre faser, hvis belastningen er for høj, og starte opladningen på kun én fase.

For at beskytte relæerne i laderen vil opladningssessionen blive afsluttet på enkeltfase og ikke vende tilbage til trefase. Opladningssessionen vil blive fuldført på enkeltfase uanset om der, under opladningssessionen, vil være tilstrækkelig kapacitet på alle faser til at oplade med tre faser. Hvis kapaciteten igen er steget tilstrækkeligt i systemet (for eksempel er solproduktionen steget), og du ønsker at skifte fra enfaset til trefaset, skal du stoppe den nuværende opladningssession og genstarte opladningen i appen. Hvis opladning på solenergi først er startet på enfaset, vil Equalizeren ikke automatisk aktivere trefaset opladning, hvis produktionen øges til over 6A på alle faser.

Singlefase versus trefase opladning

Hvis laderen er låst til trefase og kun solenergi er aktiveret, kræves der en produktion på 6 A x 6 A x 6 A i mindst 10 minutter, før opladningen vil starte. Hvis du har et system med en høj (gennemsnitlig) belastning, men stadig ønsker at oplade med så høj (gennemsnitlig) strøm som muligt, kan det i nogle tilfælde være bedre kun at oplade med enkeltfase. Dette er så Equalizeren nemt kan balancere forbruget i forhold til tilgængeligheden og tilføje det til fasen med den største tilgængelige kapacitet.

Derefter kan Equalizeren placere forbruget på den fase og behøver ikke at håndtere alle tre faser. Det er let at teste, om opladning med kun enkeltfase er bedre; du kan blot låse laderen til en fase under "Laderindstillinger" i Easee-appen.

Tilbage til blog
 • Guide til opladning

  Få svar på dine spørgsmål om opladning af elbil. Herunder batteriopladning, samt daglig brug.

  Læs mere her 
 • FAQ - køb af ladeløsning

  Se de oftest stillede spørgsmål fra kunder samt svar.

  Læs mere her 
 • Tjekliste - vælg ladeboks

  Se tjekliste for valg af ladeløsning. 10 råd til dig, som søger en ny ladeløsning.

  Læs mere her